Sivut

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Marenki-appelsiini jälkiruoka


Ota appelsiini ja pese se kunnolla, tasoita appelsiinin toisesta päästä vähän kuorta pois (kuitenkin vain niin vähän ettei hedelmäliha tule esille, eikä appelsiinin valkoinen kuori rikkoonnu.), että saat appelsiinin pysymään pystyssä. Leikkaa appelsiinin toisesta päästä "hattu" pois, ja koverra appelsiinin "liha" varovaisesti talteen. Pilko vaniljajäätelöä pieniksi kuutioiksi ja täytä koverretut appelsiinit vuoroin vaniljajäätelöllä, vuoroin appelsiinin lihalla.
Vatkaa marenki:
2 kananmunan valkuaista
1.5dl hienoa sokeria
Vatkaa kovaksi vaahdoksi, kunnes valmista marenkia. Valmiin marengin tunnistat siitä, ettei se tule kulhosta ulos vaikka kaadat kulhon väärinpäin.
Laita valmista marenkia keko täytettyjen appelsiinien päälle. Käytä 175 asteisessa uunissa, kunnes marenki on saanut kauniisti väriä. Tarjoile ja nauti heti!!! 




Hymiö smile

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...