Sivut

torstai 21. huhtikuuta 2016

Juhlattaren kinkkupiirakka



annoksesta tulee uunipellillinen.
Pohja:
6dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150g pehmeää voita
1.5dl vettä
Täyte:
5 kananmunaa
4.5dl kermamaitoa (1+2)
n.300g kinkkua
150g metwurstia
n.300g juustoraastetta
Sipulia, paprikaa, ananasta, pizzamaustetta, pippuria sekä
öljyä paprikan ja sipulin kuullotukseen.
(Näissä piirakoissa täytteenä on: 1. kinkkusuikale, pororouhe,paprika ja purjosipuli.
2. kinkkusuikale, tomaatti, paprika ja juusto.)
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Nypi taikinan ainekset ns.voitaikinaksi ja painele pellille.
3. Kuullota purjo ja paprika öljyssä paistinpannulla.Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä massa pohjan päälle.
4. Paista n.30-40 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat, täyte hyytynyt sekä kauniin ruskea.
5. Täytteen aineksia voit vaihdella mielesi mukaan.
6. Anna piirakan jäähtyä ennen paloiksi leikkausta ja tarjoilua. (Voi olla heti uunista otettaessa vetinen, mutta kiinteytyy jäähtyessään..paprika ja ananas aiheuttavat vetisyyttä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...