sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Lihapiirakat


5dl maitoa
40g tuoretta hiivaa
2tl suolaa
2 kananmunaa
100g voita sulana
N.6dl grahamjauhoja
N.6dl vehnäjauhoja
Täyte:
400g jauhelihaa
Mausteita
2dl riisiä (maitoa)
Ripaus suolaa
2 kananmunaa
(Juustoraastetta)
Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola ja kananmuna. Alusta taikinaan jauhoja vähitellen. Lisää sulatettu voi loppuvaiheessa. Kohota n. 30 minuuttia.
Keitä riisi maidossa kypsäksi. Paista jauheliha ja mausta se hyvin. Yhdistä ja tarkista mausteet. Lisää vielä kananmunat (ja halutessasi juustoraaste).
Leikkaa taikinasta palloja, kauli ympyrän muotoisiksi. Levitä täytettä toiselle puolikkaalle ja käännä puolikuun muotoon. Halutessasi voitele kananmunalla tai sulatetulla voilla. Itse voitelin voilla.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes piirakat ovat paistuneet kauniin ruskeiksi ja kiinteiksi.
Voitele piirakat heti uunista otettaessa vielä sulalla voilla.

1 kommentti:

  1. Näyttävätpä hyviltä! Otan reseptin talteen, näitä n ihan pakko testata.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...