perjantai 11. toukokuuta 2018

Persikka-valkosuklaarahka kakkua



Ei anneta vaatimattoman ulkonäön hämätä, sillä makuja tästä kakusta ei todellakaan puutu.  Oikein ihanaa pääsiäistä kaikille 💛
Resepti on Yhteishyvän
Poistin ohjeesta mantelilastut joita käytettiin koristeena alkup.ohjeessa.
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
250 g maitorahkaa
200 g valkosuklaata
3 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
Kostutus:
1 dl säilykepersikoiden lientä
0,5 dl vettä
0,5 sitruunan mehu
Pinnalle:
1 prk säilykepersikoita
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halk. n. 25 cm). Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoasta. Halkaise pohja kahteen osaan.
Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan ja sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Sekoita kuuma suklaa rahkaan. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää rahkaseos kermaan.
Laimenna persikkamehu vedellä ja mausta sitruunamehulla. Kostuta pohjat mehulla. Levitä puolet täytteestä toiselle kakkupohjalle. Nosta päälle toinen pohja. Levitä pinnalle loput täytteestä.
Koristele persikkaviipaleilla.

2 kommenttia:

  1. Juustokakkua täälläkin teen.Tytär oli vienyt toisen irtopohjavuoan,Kun ajattelin kolme kakkua tehdä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...