torstai 3. toukokuuta 2018

Porkkanakakku




LUOTTOKAKUN PERUSOHJE
8–10 annosta
valmistuaika 15 min + paisto 35 min
150 g voita
2 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1 tl soodaa
2dl porkkanaraastetta
Kakkuvuokaan
voita
korppujauhoja
1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Sulata voi mikrossa tai pienessä kattilassa hellalla. Sekoita leivontakulhossa jogurtti ja voisula. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti puuharukalla tai pyörövispilällä.
2. Lisää kaikki kuivat aineet ja porkkanaraaste niin, että kohotusaineet menevät hyvin sekaisin. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista n.35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.

1 kommentti:

  1. Porkkanakakku on super ihanaa. Kiva idea tehdä kahvikakkuvuoassa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...