keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Rahkasämpylät



Tämän hetken lemppari sämpyläresepti.
1prk(250 g) Maitorahkaa
2 1/2dl Maitoa/vettä
1pkt(50 g) hiivaa
2rkl siirappia
1 1/2tl suolaa
3dl Kaurahiutaleita
5-6dl hiivaleipävehnäjauhoja
1/2dl öljyä
Valmistus
Lämmitä rahka ja maito/vesi kulhossa kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet.
Sekoita joukkoon hiivaleipäjauhot ja öljy vähän kerrallaan. Alusta taikina ja anna taikinan kohota noin 30 minuuttia lämpimässä.
Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele taikinasta sämpylöitä. Käytä apuna reilusti jauhoja, jos taikina on löysää. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna sämpylöiden kohota vielä noin 15 minuuttia.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...